Nyheder / Nyheds Arkiv

Nyheds Arkiv

Champagneløb 2013


Tekst og foto: John Gardarsson
Skjern løbeklubs trænere arrangerede et nytårsløb i skoven på NATO depoternes område i Dejbjerg. Vi var ca 20 løbere, der var mødt op og løb en rute gennem skoven på ca 6 km. Vejret var fint og humøret højt, da vi mødtes igen, for da var der champagne og kransekage som belønning. Det er anden gang nytårsløbet finder sted, så mon ikke det bliver en fast tradition fremover? Tak til trænerne for et godt arrangement. Godt Nytår.

Se flere billeder her

Løbeprogrammer 2014

  • 0 - 30 min. for dig der er nybegynder eller ønsker genoptræning efter skade
  • 30 - 60 min for dig der gerne vil løbe 5 eller 10 km. eller forbedre din nuværende tid på kortere distancer.
  • 60 - 120 min. for dig der vil træne op til halv eller hel marathon.
  • Frihold, hvor vi ikke følger fast program.

    Se mere om vores hold under hold opdeling 
Løbeskole
 
 

 

Skjern Løbeklub løb 886,095 km i Berlin

29. september 2013
Tekst og foto: Irna V. Andersen 
Måneders træningsindsat bar frugt.
21 løber fra Skjern løbeklub, gennemførte Berlin marathon, søndag d. 29. september. 

For de 16 løbere var det den først marathon, så forventningerne var høje. Vi havde vores egne heppekor på 10 personer med, og de gav en fantastisk opbakning.

De fleste rejser med Marathon Travel Club, der havde booket hotel, bus og sightseeing rundt i Berlin. Vi tog af sted fredag morgen kl. 7 fra Skjern busstation. Vi havde en fantastisk tur derned i bussen, god stemning, hygge og mange sommerfugle i maven. Den største skade skete i bussen, en lille flænge ved øjet, da en af løberne, mistede balancen. Da vi ankom i Berlin, var vi ude og hente start nr. hvorefter vi blevet kørt til vores hotel.

Lørdag morgen deltog 8 i morgenmadsløbet. Den var ca. 6 km. Med start fra Charlotteburg Slot til det Olympiske stadion, hvor der var et kæmpe morgenmads buffet. Utrolig flot løb.

Kl. 13.00 var vi på sightseeing rundt i Berlin med en meget morsom tysk guide, der fortalte historien om Berlin.

Søndag morgen var der morgenmad kl. 6.00. Derefter gik vi til start området, hvor løbet blev startet kl. 8.45.

Hvilket syn
40.000 glade mennesker samlet til start. Solen skinnede, musikken spillede og tilskuerne heppede. Mens der blev råbt over højtalerne at danskerne var den største gruppe næst efter tyskerne.

Mange personlige grænser blev overskredet i løbet, men alle 21 kom i mål med et kæmpe smil på læberne. Utrolig opbakning af danske tilskuere (1 mio. tilskuere i alt langs ruten) og ca. 80 bands spillede undervejs.

Om aften efter løbet, kørte vi ud til en velfortjent fælles middag. Noget af en oplevelse, at se alle de alternative måder mennesker går på i Berlin efter en Marathon. 

Løberne i Berlin
Erik og Birthe Enevoldsen, Else Højmose, Tony Lauesen, Linda og Ove Nygaard Madsen, Knud Tang, Kristian Tylvad, Henrik Vistisen, Niels Thomsen, John Gardason, Stig Nørgård, Søren Svendsen, Lena Mortensen, Henrik Korsholm, Rikke og Jonas Vang, Rene Møller, Lone Hansen, Dorte og Emil Stokholm.

Hepperne som var med på turen
Randi Gardason, Hanne Kalør, Marianne Kvist Johst, Pia Børsting, Anita Vistisen, Lene Thorup, Lotte Nørgård, Rosa Møller, Hanne Korsholm og Irna Vilslev Andersen

Se flere af Irnas mange flotte billeder fra turen her 

 Dødsfald

11. juli 2013
Løbeklubben har desværre alt for tidligt mistet Bodil Falkesgaard Hansen pga. en hjerneblødning.
Bestyrelsen vil gerne takke Bodil for den store indsats, og det arbejde hun udførte i bl.a. bestyrelsen og festudvalget. 
Bestyrelsen konstituerer sig til næste bestyrelsesmøde.

 

Klausieløbet er bakker, skov og hede samt hygge, kaffe og kage

08. juni 2013
Tekst & foto: John Gardarsson
Klausieløbet 2013 i sol, sommer og hyggens tegn
Igen i år deltog Skjern Løbeklub talstærkt i årets Klausie løb. I år var vejret perfekt med vekslende skydække og sol, så det var et helt perfekt løbevejr. Naturen er skøn deroppe med bakker, skov og hede område, så løberuterne var afvekslende. Klubbens medlemmer deltog henholdsvis på 4km, 10km samt en halvmaraton. Bagefter var der hygge med kage og kaffe.

 


 

Løb er danskernes foretrukne motionsform

02. maj 2013
Tekst & foto: John Gardarsson

Foredrag i Skjern Bank
Morten Nielsen, uddannet fysioterapeut og Master i fitness og træning med speciale i løbeskader, samt elitetræner for atletik, holdt et spændende og inspirerende foredrag i samarbejde med Skjern Løbeklub og Skjern Bank for 60 løbeinteresserede om løbetræning, løbeskader og forebyggelse, træning til halv- og hel Marathon, samt om udstrækning – dens effekt og myter.
Løb er danskernes foretrukne motionsform. I alt er 1 million danskere motionsløbere. Eksempelvis deltog 700 000 danskere i forskellige løbsarrangementer i 2011.

 

 

 

 

Skjern Å Running Challenge & Vablefest

20. april 2013
Forår, herlig stemning og podieplads til kvinderne
Solen skinnede fra en lun og skyfri himmel, da omkring 60 glade løbere fra klubben deltog i Skjern Å Running Challenge. Klubben havde i år hele to kvindelige løbere på sejrspodiet. Tillykke til Lene Mauritzen og Nichola Mitchell for henholdsvis 1. og 2. pladsen for kvinder på 14, 7 km ruten.
Om aftenen var det små 50 løbere, der hyggede med lidt kød på grillen og lidt vin til halsen.
 
 
 
 
 

Nisseløb 2012

24. december 2012
En herlig formiddag i smukt solskin og med pebernødder m.m. som afslutning.
Omkring 25 juleglade løbere løb en fælles tur på små 5 km rundt i byen. De fleste løbere var fra klubben, men heldigvis havde en del også taget børn og familiemedlemmer med. 
Så nu er der plads til både juleand, rødvin og risalamande.
Glædelig jul til alle. 

 


Himmelbjergløbet 2012

28. oktober 2012
Så blev anden og sidste Klubbetalte fællesløb i år gennemført i sol og smat.
33 glade løbere fra klubben tog udfordringen op med at løbe himmelbjergløbet. Løbere lige fra nybegynder til meget rutinerede løbere kørte turen til Himmelbjerget i "klubbens bus" med Tony ved rattet.

Ruterne var 2,6, 9,6 og 15,1km, og noget anderledes end det flade Vestjylland. Det var god bakketræning for alle.

Alle gennemførte deres ruter, og havde et super godt løb i et det fine efterårsvejr. Efterfølgende var der tændt op i grillen ved bussen med masser af råhygge som dejlig selskab.

 

I dag er det løbeklubbens fødselsdag
...med dejlig chokolade og kage til.

22. september 2012
Med 5 år på bagen er klubben ved at være stor… ja næsten voksen føler vi selv.
Chokoladen og kagen var skiftet ud med vin og pølser, men ellers var alt, som det bør være med både fødselsdagssang, dannebrogsflag og masser af glade løbere for at fejre dagen.

Inden pølserne kom på grillen og propperne sprang (hov det glemte vi vist), var der klubmesterskaber på 5 km og 10 km distancerne. Tider blev generelt markant forbedret i forhold til de forrige år, og det er helt sikkert både de mange meget seriøse løbere samt trænernes flotte arbejde, der har en stor del af æren her.

 

Verdens bedste Margrethe

05. Maj 2012 
Der var både klapsalver og præmie for Margrethes præstation.
35 løbere fra Skjern Løbeklub kørte i bus og minibus til Lillebælt Halvmaraton for netop, at gennemføre en halv maraton. 
Margrethe Røjkjær Friis fik under den sidste del af turen lidt problemer med det ene ben, men hun ville ikke give op, og nægtede at blive samlet op af "fejebladet" og kørt i mål. Derfor krydsede hun først målstregen efter 3 timer og 24 minutter - som den sidste løber ud af 11.000 seje løbere. Denne præstation gav klapsalver og overrækkelse af et flot billede, fra løbet, som et dejligt minde om positiv og glad kampånd i verdensklasse. Tillykke til Margrethe og de andre 34 løbere som også alle gennemførte den halve maraton.

Fotos: Robert Wengler/ Fyns Stiftstidende

 

Skjern Å Running og vablefest

28. April 2012 
Omkring 60 løbere fra Skjern Løbeklub løb med.
Skjern Løbeklub stillede i år op med hele 49 tilmeldte løbere til dette års løb fra startsnoren i Tarm og over engene til målstregen i Skjern. Blandt andet 3F og Velux A/S betalte løbet for deres medlemmer/ansatte, så der var også en del af klubbens medlemmer, der naturligvis takkede ja til dette tilbud, og de løb derfor ikke under navnet Skjern Løbeklub.
Sidst på dagen var der vablefest i klubhuset. Grillen var tændt, og det samme var de mange fremmødte løbere med familie absolut også, og når jeg siger nej, nej, nej… så ved festdeltagerne godt hvorfor. Det var en fantastisk dejlig og hyggelig aften, og årets vablepris gik til Bodil Falkesgaard, som endda fik vablerne frem under træning til løbet, og derfor ikke kunne deltage.


Hjertereddere hædret
Af Lotte Bucka - tirsdag den 22. november 2011
Hjerteforeningen uddelte lørdag ærespriser til Årets Hjertereddere ved et stort gallashow
16 privatpersoner fik lørdag overrakt priser for deres heroiske indsats med at redde et medmenneske, der havde fået hjertestop. Det skete ved det stort anlagte show Charlies Hjertegalla, der blev sendt på TV2 Charlie.
Priserne blev overrakt af den danske fodboldspiller Mathias Zanka Jørgensen. Han sagde:
- Jeg er stolt og bevæget, fordi hjerteredderne alle har gjort en helt særlig forskel. Forskel for de mennesker, der fik livet igen. Forskel for deres familier, der fik deres kære tilbage. Det er en uvurderlig gave.
Uddelingen fandt sted i Aller-bygningen i København, og Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim var værter. En vifte af kendte danske kunstnere som Sanne Salomonsen, Frank Hvam, Kasper Christensen og Niels Hausgaard optrådte ved showet.

Læs og se mere på www.hjerteforeningen.dk 
Se det flotte indslag produceret for Hjerteforeningen af Eyeworks

Bodil Falkensgaard Hansen, Dorthe Nørgaard, Dorte Stokholm, Jane Bredkjær Frandsen, Klaus Rosendal, Lars Tønning, Lone B. Hansen - alle fra Skjern, Lena Gyldenlev, Videbæk og Lene Østergaard, Tarm. Gruppen fik Hjerteforeningens pris for indsatsen med at redde den 46-årige Tommy Nøddebos liv, da han under opvarmningen til en løbetur med Skjern Løbeklub faldt om med hjertestop.
Foto: Jeppe Carlsen 

 

Løbeklubbens medlemmer i direkte TV indsamlingsshow

Løbeklubben var for godt et år siden uheldig med et hjertestop efter opvarmning til intervaltræning. Ni af klubbens medlemmer trådte på forskellig vis til med livreddende førstehjælp, og efter 11- 12 minutters imponerende førstehjælp og to stød med en hjertestarter kom der igen gang i hjertet på den uheldige løber.

Tommy Mortensgaard, som var den uheldige løber der fik hjertestop, indstillede derefter de ni førstehjælpere til Hjerteredder Prisen hos Hjerteforeningen. Deres indsats var så fantastisk flot og veludført, at de nu er gået videre, til et direkte TV indsamlingsshow, blandt kun fem nominerede. Under showet skal der findes 1. 2. og 3. pladsen i bedste livredning. 

Lørdag den 19. november hyldes de ni på direkte tv på TV2 Charlie - Charlies Hjertegalla.

Alle ni, nogle med partner, plus Tommy tager til København, og skal overnatte på det eksklusive hotel Skt. Petri. Alt betalt af sponsorer.

Forberedelserne til sådan et show er stort, og et filmhold har været forbi Skjern og filmet tre af medlemmerne en hel dag. Disse mange timers film klippes ned til et godt to minutters indslag, som vises på direkte tv lørdag den 19. november mellem kl. 21.00 og 23.30.


 

 

28. Maj 2011
Broløbet Storebælt 2011
De 14 løbere, som kørte med bus fra klubhuset kl. 09.30 om morgenen, og først kom tilbage kl. 02.00 om natten, er stadig høje af den store oplevelse, de fik ud af turen. Turen startede vist ret seriøst med rundstykker og kaffe i bussen, og kl. 16.30 gik starten i Nyborg til en 1/2-maraton med mål i Korsør. Den kraftige vind var heldigvis med de 12.000 tilmeldte løbere.
Efter nogle meget flotte løbstider endte dagen, ifølge billederne, med hygge, gril, rødvin og en enkelt øl eller to.

Se flere af de flotte billeder som Erik Enevoldsen tog før, under og efter løbet. 

 

 

 

 

30. April 2011
Skjern Å Running og Vablefest
Tak for en sjov og hyggelig aften ved Vabelfesten. Desværre var udvalget af vabler ikke så stort i år, men vi fandt en god og egnet kandidat. Tillykke! (Næste år medregnes også sår, blå mærker og næseblod.)

Specielt en stor tak til Dorte for lige at trylle en fantastisk kage frem til Vabelfesten. Det var rigtig dejligt, at du havde tid og overskud, efter et varmt løb, til at bage til os!
Bare det kunne blive en tradition.

Vi ses næste år 
hilsen festudvalget


Om vi kun er mænd i Skjern Løbeklub?
Neeeej.... Pigerne sidder indenfor og drikker rødvin :-)))
Foto: Erik Enevoldsen
Se flere af Erik Enevoldsens billeder her! 

Fire herlige tosser :-))) 
Fire herlige tosser... måske fire undslupne?
Foto: Sportsgalleri.dk 

 

16. November 2010 
Livredende førstehjælp.
Det var ikke leg med dukker, men leg for livet, da Knud Risbjerg fra Trafikskolen på en særdeles engageret, professionel og spændende måde lærte 30 af klubbens medlemmer, hvordan man skal reagere, når uheld pludselig sker. Uheld som næsten alle før eller senere i livet er vidne til - i fritiden, hjemme eller på arbejde. 

På billedet til venstre er det Elsebeth Frøsig, der forsøger at holde liv i en person med 30 hurtige tryk i 4 - 5 cm dybde og to pust, 30 tryk og to pust, 30 tryk og to pust osv. 
Kaj Pedersen øver samme teknik på et spædbarn - dog "kun" med en trykdybde på 2 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

Download til Malene :-)