Vores klublokale
Bækgårdsvej 30, 6900 Skjern - den gamle Bækgårdsskole.
Løbetidspunkter
Mandage kl. 17.00
Onsdage kl. 17.00 OG 18.00
Lørdage kl. 10.00
På løbedage deler vi os typisk op i 3 - 5 hold:
• 0 - 30 minutter - begynderholdene.
• 20 - 60 minutter - for de folk der løber en del i forvejen.
• 60 - 120 minutter - for de folk der løber en del i forvejen.
• Intervaltræning - for de folk der løber en del i forvejen.
• Et frihold hvor vi løber ud samlet og løber i grupper 3, 5, 7 eller 10 km.
Løbeprogrammer ligger under "Værktøjer".
Kontingent
Se venligst under "Div info - indmeldelse"
Løbeklubbens konto:
Reg. nr. 7780 konto nr. 1128164.
Børn
Børn under 15 år kan kun deltage i klubbens træning under ledsagelse af en betalende forældre. Det er ingen hindring, hvis den voksne vælger at cykle med på løbeturen, men reglerne omkring børneattester betyder, at overstående er nødvendigt.
Børn under 15 år betaler ikke kontigent, men skal udfylde en indmeldelsesblanket.
Klubbens formål
Klubbens formål er at fremme fælles løbetræning, fælles deltagelse i motionsløb samt socialt samvær for medlemmer.
Klubbetalte løb
Klubben betaler årligt 1 fælles klubløb for betalende medlemmer. Dette er for at styrke det sociale i klubben samt for at have mål at træne frem til.
Tilmelding til klubbetalte løb, skal ske på tilmeldingslisten i klubhuset, og kun denne samlede tilmelding hos den ansvarlige for løbet gælder. Du kan altså ikke selv tilmelde et klubbetalt løb, og få pengene refunderet.
Beklædning
Det er vigtigt, at du er ordentlig påklædt specielt i den kolde tid. Tag flere tynde lag på. Inderst en sved/ski-undertrøje til at lede sveden videre ud i næste lag, som kan være en alm. bomulds t-shirt. Ovenpå igen en let jakke, som gerne må være vindtæt og vandafvisende. Bukserne kan bestå af et par tights eller ski-underbukser og dernæst et par lette vindtætte og vandafvisende bukser. Alm. tennissokker frarådes, da de suger sved og gør fødderne kolde. Hue og handsker tages på efter behov. I vintertiden, hvor solen står lavt, kan det være en god ide med solbriller i godt vejr. HUSK det kommer ikke an på, hvilket mærke tøjet er, men hvor funktionelt det er.
Sko
Til at starte med er et par almindelige billige løbesko helt OK. Det vigtigste er, at de er støddæmpet i sålerne. Når du begynder at løbe lidt mere og længere, er det tilrådeligt at søge hjælp til at finde de rigtige sko. Hjælpen finder du i alle seriøse sportsbutikker. Dine ben og specielt knæ kan tage skade af forkerte sko på sigt. Sko er den oftest sete årsag til overbelastningsskader.
Rabat hos Sport24
Et medlemskab i Skjern Løbeklub giver 20% rabat på alt hos Sport24 i Skjern, på ikke i forvejen nedsatte varer.
Belysning
Som medlem af Skjern Løbeklub ser vi helst, at du løber i mindst refleksvest i mørke.
Når du løber i mørke, er det vigtigt, du bliver set i trafikken. Reflekser, refleksbånd evt. med diodelys, refleksveste og en lygte til at finde vej, er en god ide at have på/med. Løb på stier og fortove, hvor der er gadelys.
Trafik
Som medlem af Skjern Løbeklub skal du altid overholde reglerne i trafikken. Husk at stoppe op for rødt lys og husk at bruge fodgængerfelterne.
Der hvor der ikke er fortov, skal du løbe i venstre side af vejen. Hold dig godt ude i rabatten. Tænk på hvordan du selv reagerer, når du som bilist møder en fodgænger eller en løber.
Opvarmning
Det er vigtigt at du ikke starter op med fuld skrue uden at få rørt kroppen lidt først. Lav nogle øvelser på stedet. Løb på stedet, høje knæløft, bagudspark, armsving, møllesving, ankeldrejninger, nakkedrejninger, englehop, armbøjninger, m.m. Alt sammen for at få pulsen lidt op. Strækøvelser kan vente til bagefter, da du som løber ikke kommer ud i nogle yderstillinger, der kræver det.
Løbeturen
Sæt dig et mål inden du går i gang. Hvor langt skal du? Hvilken rute? Hvor hurtigt? Start stille og roligt. Hvis du føler dig oplagt, kan du jo øge tempoet hen ad vejen. Husk du skal have luft til hele turen. Det er bedre at løbe hele vejen. Har du aldrig løbet før, er det en god ide at følge vores 12-ugers træningsplan.
Strækøvelser
For at benene ikke skal syre til og blive alt for ømme er det vigtigt at strække musklerne ud. Brug 5-10 min. efter hver løb. Du mindsker også risikoen for kramper, forstrækninger og evt. fiberspringninger. Glid ud i et let stræk og hold musklen/benet i denne position 10-15 sek. Lad være at hukke/vugge. Du kan gentage i et lidt hårdere stræk igen, når du har taget det andet ben. Husk alle muskelgrupper i benene.
Styrketræning
Vi anbefaler, at du supplerer løbetræningen med styrketræning af især mave og rygmuskulaturen. Disse øvelser kan med fordel udføres på dage, hvor du ikke skal løbe. Derudover anbefales det også, at du laver stabilitetsøvelser for fodleddene, gerne på et balancebræt.
Kost
Du skal ikke spise anderledes, fordi du begynder at løbe. Dog er det en god ide at vente med at spise, til efter du har været ude at motionere. Løber du midt på dagen, skal der helst være gået to-tre timer efter et måltid, da maden ellers ligger og rumler i maven på løbeturen. Det kan i værste fald give kvalme og opkast. Hvis du lige er kommet hjem fra arbejde og skal skynde dig ud at løbe, så tag et stykke frugt. Gerne en banan, der er masser af kulhydrater i. Husk at drikke godt med vand i løbet af dagen for at opretholde væskebalancen. Du sveder meget væske ud, når du løber.
Træningsdagbog
Det kan være tilrådeligt, at holde styr på, hvor tit og hvor langt du løber. Noter derfor op evt. i en kalender. Det er sjovt at følge udviklingen.
Dagbog kan oprettes flere steder på internettet.
Motivation
Find en ven eller kammerat du kan løbe med. Det giver ekstra motivation, at der er en, der venter på dig. Det kan også være godt at have en at måle sin fremgang på. Her er Skjern Løbeklub et godt sted at komme. Du får både det sociale og det motiverende aspekt med. I er alle startet samtidig og med samme målsætning; at komme i bedre form og lære at løbe.
Trænere
Trænerne har ikke nogen juridisk ansvar for de enkelte løbere.
Trænerne i Skjern Løbeklub er alle frivillige og DGI uddannede. Der er altid nogen der kan hjælpe dig med spørgsmål angående fx. løbeskader, marathontræning eller pulstræning. Så har du spørgsmål, så kom endelig med dem.
Intervaltræning - bliv hurtig og mere udholdende
Træningens formål at forbedre den maksimale iltoptagelse. Dette kan gøres ved at belaste hjerte-karsystemet. Altså ved at løbe intervaller hvor pulsen kommer op.
Træningen er tilrettelagt, så man kan deltage uanset niveau. Så om du er “nyudklækket” løber fra begynderholdet eller maratonløber, vil du kunne have fordel af denne træningsmetode.
Forsikringer
Er du uheldig at komme til skade i Skjern Løbeklub, så er det din egen fritidsulykkesforsikring der evt. vil dække skaden. Skjern Løbeklub har ingen forsikringer, som på nogen måde dækker medlemmerne ved skade - dog dækker psykologisk krisehjælp alle - se nedenunder.
Se undtagelser herunder som gælder bestyrelsen, trænerne og medlemmerne i de forskellige udvalg.
Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) har i forsikringsselskabet Tryg tegnet 5 fælles (kollektive) forsikringer, som vores klub, via medlemskabet af DGI, automatisk er dækket af. De 5 forsikringer er:
1. En ansvarsforsikring, som dækker det erstatningsansvar, som vores klub kan pådrage sig i forbindelse med vores "virksomhed".
2. En lovpligtig og en frivillig arbejdsskadeforsikring. Den lovpligtige del dækker, hvis f.eks. en af foreningens trænere kommer til skade under udførelsen af trænerjobbet. Den frivillige del dækker, hvis en af foreningens frivillige ledere kommer til skade, mens han/hun virker for foreningen.
3. Psykologisk krisehjælp, som dækker, hvis personer i eller omkring foreningen involveres i en alvorlig hændelse - f.eks. et ulykkestilfælde.
4. En idrætsrejseforsikring, som dækker foreningens medlemmer, instruktører og ledere på foreningsrejser til udlandet.
5. En retshjælpsforsikring, som dækker foreningens omkostninger i forbindelse med en retssag.